• Onze moderne fietstrainer!
  • Oranjehof Elspeet
U bent hier: 
Vrijwilligerswerk in Oranjehof

Vrijwilligerswerk in Oranjehof

Assisteren in de keuken

Het gaat hier om een dagdeel in de keuken helpen onder begeleiding van een kok.

 

 

Assisteren op de groep dagverzorging

Deze vrijwilliger zorgt ’s morgens of ’s middags voor de koffie/thee en helpt de medewerker van de dagverzorging bij activiteiten.

 

 

Receptie

Oranjehof wil de receptiebalie zoveel mogelijk bemand/bevrouwd hebben. Naast een medewerker in de middag, zit er zoveel mogelijk op de ochtend een vrijwilliger. Deze beheert de telefoon en daarnaast doen zij eventueel licht administratieve werkzaamheden.

 

 

Assisteren bij welzijnsactiviteiten

Binnen Oranjehof worden tal van activiteiten georganiseerd voor ouderen. Denk aan sjoelen, diamiddagen en themadagen. Daarnaast wordt er enkele keren per jaar een markt georganiseerd. Veel enthousiaste vrijwilligers zijn nodig voor helpen bij deze activiteiten.

 

 

Technische klusjes/reparatie

Doordat wij een kleine organisatie zijn, is het niet mogelijk om voor alle werkzaamheden personeel aan te nemen. Daarom doen wij veel dingen zelf. Maar de tijd ontbreekt ons vaak en dan is het prettig om een vrijwilliger te kunnen bellen voor bijvoorbeeld het verwisselen van een lamp, oppompen van banden, maken/bevestigen van schappen.

 

Chauffeurs

Voor de diverse ritten worden er vrijwilligers ingezet. Per dag zetten wij hier twee personen voor in. Verder rijden er weleens vrijwilligers als wij een dag uitgaan met de bezoekers.

 

 

Assisteren op dagbehandelingsgroep

Zowel op de groep somatiek als psycho-geriatrie worden vrijwilligers ingezet ter ondersteuning van het vaste personeel. Het vrijwilligerswerk op deze groepen vraagt wel een bijzondere betrokkenheid bij de medemens en om kunnen gaan met specifieke ouderdomsproblematiek.

262